Ugrás a tartalomra
Pixabay/StockSnap

Menthető az elázott mobiltelefon

2019-08-12
11:42
2019-08-12
16:49
Forrás
Pannon RTV
Van remény, ha mobilja víz alá merült vagy beázott. Mai, rohanó világunk elengedhetetlen kelléke a mobiltelefon, ezért a beázott készülék esetén gyors megoldás szükséges.

Sokan a rizzsel vagy hajszárítóval való kiszárítós praktikákat alkalmazzák, ez viszont nem minden esetben hozhat sikert. Manapság egyre több olyan telefon kerül forgalomba, melyek akkumulátora nem kivehető, ezért nem lehet teljeskörűen kiszárítani azokat. A jól ismert házi praktikák mellett nem árt a szakszerű segítség, ugyanis könnyen előfordulhatnak később jelentkező problémák a mobiltelefon működésekor.

Rind Roland, üzletvezető: „Az első lépés, hogy megtudjuk az információt a készülékről, hogy milyen vizet kapott. Ha tengervizet, akkor rögtön szét kell szedni a készüléket és átmosni. Ultrahangos kádba betesszük a telefont egy fél órára, hogy úgymond szétrázza, vagy kirázza a sós tengervizet a készülékből. Ezt követően szárítókészülékbe tesszük, amibe esettől függően, de legalább 3-tól 6 órán keresztül szárítjuk a készüléket, és utána keressük a hibát.”

mobiltelefon
rizs
hajszárító
elázott

Most

Népszerű