Ugrás a tartalomra
Paddington-szobor Londonban
Pixabay/paulbloch

Narancslekvárt kérek! Paddingtonnal fizetek...

2019-08-14
09:25
2019-08-14
09:34
Forrás
hirado.hu
Paddington medvés pénzérmék kerülnek forgalomba Nagy-Britanniában.

A mesehőst ábrázoló 50 pennys a mackó narancslekvárjára ugyan nem elegendő, a rajongóknak azonban kincset érhet.

A Királyi Pénzverde két új érmét mutatott be kedden. Az egyiken a londoni Szent Pál-székesegyház látható a peruból származó medve hátterében, a másikon pedig a brit főváros híres hídja, az idén 125 éves Tower Bridge előtt pózol a mackó. Az érmék várhatóan a következő hetekben kerülnek forgalomba.

A Paddington medvés mese tavaly ünnepelte megjelenésének 60. évfordulóját. A jubileum alkalomából egy sorozatot indítottak, ennek részeként adják ki az érméket. 2018-ban is kétfajta érmét bocsátott ki a pénzverde a medve tiszteletére: azon a pályaudvaron látható, amelyről elnevezték, valamint a brit uralkodó első számú londoni rezidenciája, a Buckingham-palota előtt.

medve
Anglia
Egyesült Királyság
Nagy-Btitannia
pénz
érme

Most

22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.