Ugrás a tartalomra
Paddington-szobor Londonban
Pixabay/paulbloch

Narancslekvárt kérek! Paddingtonnal fizetek...

2019-08-14
09:25
2019-08-14
09:34
Forrás
hirado.hu
Paddington medvés pénzérmék kerülnek forgalomba Nagy-Britanniában.

A mesehőst ábrázoló 50 pennys a mackó narancslekvárjára ugyan nem elegendő, a rajongóknak azonban kincset érhet.

A Királyi Pénzverde két új érmét mutatott be kedden. Az egyiken a londoni Szent Pál-székesegyház látható a peruból származó medve hátterében, a másikon pedig a brit főváros híres hídja, az idén 125 éves Tower Bridge előtt pózol a mackó. Az érmék várhatóan a következő hetekben kerülnek forgalomba.

A Paddington medvés mese tavaly ünnepelte megjelenésének 60. évfordulóját. A jubileum alkalomából egy sorozatot indítottak, ennek részeként adják ki az érméket. 2018-ban is kétfajta érmét bocsátott ki a pénzverde a medve tiszteletére: azon a pályaudvaron látható, amelyről elnevezték, valamint a brit uralkodó első számú londoni rezidenciája, a Buckingham-palota előtt.

medve
Anglia
Egyesült Királyság
Nagy-Btitannia
pénz
érme

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.