Ugrás a tartalomra
Paddington-szobor Londonban
Pixabay/paulbloch

Narancslekvárt kérek! Paddingtonnal fizetek...

2019-08-14
09:25
2020-02-23
09:37
Forrás
hirado.hu
Paddington medvés pénzérmék kerülnek forgalomba Nagy-Britanniában.

A mesehőst ábrázoló 50 pennys a mackó narancslekvárjára ugyan nem elegendő, a rajongóknak azonban kincset érhet.

A Királyi Pénzverde két új érmét mutatott be kedden. Az egyiken a londoni Szent Pál-székesegyház látható a peruból származó medve hátterében, a másikon pedig a brit főváros híres hídja, az idén 125 éves Tower Bridge előtt pózol a mackó. Az érmék várhatóan a következő hetekben kerülnek forgalomba.

A Paddington medvés mese tavaly ünnepelte megjelenésének 60. évfordulóját. A jubileum alkalomából egy sorozatot indítottak, ennek részeként adják ki az érméket. 2018-ban is kétfajta érmét bocsátott ki a pénzverde a medve tiszteletére: azon a pályaudvaron látható, amelyről elnevezték, valamint a brit uralkodó első számú londoni rezidenciája, a Buckingham-palota előtt.

medve
Anglia
Egyesült Királyság
pénz
érme
Nagy-Britannia

Most

16:13, Frissítve: 18:52

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.