Ugrás a tartalomra
Wikipedia

Ne etessük a hattyúkat és más vízimadarakat!

2019.06.18
11:26
Forrás
Sokszínű Vidék
Ne etessük a hattyúkat és más vízimadarakat - hívják fel a figyelmet az illetékesek. Például a kenyér és a pattogatott kukorica nem természetes tápláléka a vízimadaraknak.

Ők főleg friss, zöld növényeket esznek, hínárt, a parton fűféléket és apró kétéltűeket, rovarokat. A vízimadaraknak angyalszárny-betegségük lesz, ha kenyéren és más, számukra értéktelen táplálékon élnek. Árt a csontozatuknak, olyannyira, hogy egy idő után már nem tudnak repülni. Ráadásul a mesterségesen fenntartott táplálékbőség kikapcsolja a téli túléléshez nélkülözhetetlen vonulási viselkedést is, és egy kemény télen, amikor hosszú időre befagynak a vizek, madarak százai pusztulnak el emiatt. Ezenkívül a madarak összecsoportosulnak ott, ahol etetik őket, ez pedig konfliktushoz is vezet, mert azokon a helyeken többet piszkítanak, ami fertőzés forrása is lehet.

hattyú
kacsa
vízimadár
etetés

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.