Ugrás a tartalomra
Wikipedia

Ne etessük a hattyúkat és más vízimadarakat!

2019-06-18
11:26
Forrás
Sokszínű Vidék
Ne etessük a hattyúkat és más vízimadarakat - hívják fel a figyelmet az illetékesek. Például a kenyér és a pattogatott kukorica nem természetes tápláléka a vízimadaraknak.

Ők főleg friss, zöld növényeket esznek, hínárt, a parton fűféléket és apró kétéltűeket, rovarokat. A vízimadaraknak angyalszárny-betegségük lesz, ha kenyéren és más, számukra értéktelen táplálékon élnek. Árt a csontozatuknak, olyannyira, hogy egy idő után már nem tudnak repülni. Ráadásul a mesterségesen fenntartott táplálékbőség kikapcsolja a téli túléléshez nélkülözhetetlen vonulási viselkedést is, és egy kemény télen, amikor hosszú időre befagynak a vizek, madarak százai pusztulnak el emiatt. Ezenkívül a madarak összecsoportosulnak ott, ahol etetik őket, ez pedig konfliktushoz is vezet, mert azokon a helyeken többet piszkítanak, ami fertőzés forrása is lehet.

hattyú
kacsa
vízimadár
etetés

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.