Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

„Nélküled az erkélyről: énekelj, Kárpát-medence!”

2020-04-04
19:03
2020-04-04
19:15
A dunaszerdahelyi DAC Labdarúgó Klub a múlt héten elindította a „Nélküled az erkélyről: énekelj, Kárpát-medence!” kezdeményezést.

Március 28-án 16:50-től, a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel közösen énekelték el a DAC klubhimnuszát, az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. Mindenki a saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából, így áténekelve a koronavírus által újra lezárt határokat is. A felhívásra számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület, egyéb szervezet és magánszemély csatlakozott. A sikeren felbuzdulva úgy döntöttek, hogy a közös éneklést ma ugyanabban az időben, 16:50-kor megismétlik. Az eheti éneklés mottója: Aki velünk tart, az nincs egyedül!

Vajdaságból Brezovszki Roland, a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület vezetője is részt vett a megmozdulásban: „Nagyon szeretem a sportot. Nagyon szeretem a focit. Nagyon szurkolok a DAC-nak, a dunaszerdahelyi focicsapatnak, és tudom, hogy az ő kezdeményezésük ez. Ezt a nótát is nagyon szeretjük, a család is, és nagyon szeretjük hallgatni. Tehát a focinak egy nagyon jó közösségmegtartó és összekovácsoló ereje van. Mi is a Talentum egyesületben arra törekszünk, hogy közösséget építsünk. Egyhez való tartozás, egy közös célért. És ha ezt mindannyian, magyarok tesszük, akkor még az egy vérből vagyunk is nagyon aktuálissá válik, nemcsak itt, Vajdaságban, hanem az egész Kárpát-medencei magyarság körében.”

DAC
Nélküled az erkélyről
Kárpát-medence
ének
Brezovszki Roland

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.