Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

Nevena Božović az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, Pápai Joci nem jutott tovább

2019-05-15
00:08
2019-05-15
01:11
Forrás
MTI
A dalfesztivál első elődöntőjében 17 ország előadója mutatta be produkcióját. A showműsor végén nem sorolták fel Magyarországot a továbbjutók között, a szerb Nevena Božović továbbjutott a döntőbe.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

A legjobb 10 mezőnye, így a szombati elődöntőbe jutottak listája a szakmai zsűri pontjai és a közönségszavazatok kombinációja alapján alakult ki.

Pápai Joci hetedikként mutatta be Az én apám című, Molnár Ferenc Caramellel közösen írt dalát. Produkcióját egyedül adta elő a színpadon, a két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színfalak mögül támogatta.

A showműsor végén nem sorolták fel Magyarországot a továbbjutók között. Bekerült viszont a szombati fináléba a ciprusi Tamta, a szlovén Zala Kralj és Gašper Šantl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb hat év után visszatérő Nevena Božović, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a görög Katerine Duska, valamint a másodszor induló San Marinó-i Serhat.

A tíz továbbjutó úgy alakult ki, hogy egyrészt a résztvevő országok, valamint a kiemeltként eleve döntősök közül Izrael, Spanyolország és Franciaország részéről pontozott egy öttagú szakmai zsűri, másrészt az utolsó dal elhangzása után negyed órán keresztül a tévénézők szavazhattak a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben. A kettő kombinációjából született meg a tíz továbbjutó; az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre.A keddi estét Netta Barzilai, a tavalyi győztes énekes nyitotta Toy című dalával.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

A műsorban színpadra lépett Dana International is, aki 1998-ban nyerte meg a versenyt.

A csütörtöki második elődöntőben Örményország, Írország, Moldova, Svájc, Lettország, Románia, Dánia, Svédország, Ausztria, Horvátország, Málta, Litvánia, Oroszország, Albánia, Norvégia, Hollandia, Észak-Macedónia és Azerbajdzsán képviselője mutatja be produkcióját.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

Az idén Dare to Dream (Merj álmodni!) szlogennel zajló dalfesztivál döntőjét szombaton rendezik, amelyet a Duna Televízió és a Szerbiai RTV 21 órától élőben közvetít.

Eurovíziós Dalfesztivál
izrael
Nevena Bozovic
Pápai Joci

Most

17:02

Elhunyt Papp Gábor

Életének 78. évében elhunyt Papp Gábor, a BBC History magazin főszerkesztője - tudatta a Kossuth Kiadó szerdán az MTI-vel.

Népszerű