Ugrás a tartalomra
Pixabay

Nőtt a Mount Everest

2020.12.08
19:11
2020.12.08
19:18
Forrás
Euronews
Csaknem egy méterrel magasabb a Mount Everest. A Kína és Nepál határán fekvő hegycsúcs magasságát eddig két módon számolták.

Kína a sziklát mérte, míg Nepál hozzáadta a jégsapka magasságát is. A kínai és a nepáli szakemberek most közös eredményre jutottak, és ezt megosztották a nyilvánossággal. Eszerint a Mount Everest csúcsa 86 centiméterrel magasabb, vagyis most 8.848,86 méter. A Himalájában álló Mount Everestet utoljára az 1950-es években mérték. Az új mérési módszerekkel most sokkal pontosabb adatot kaphattak, ráadásul a kőzetlemezek mozgása miatt valóban nőhetett a hegy.

magasabb
hegycsúcs
legmagasabb
Mount Everest
Kína
Nepál
Himalája

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.