Ugrás a tartalomra
mme.hu

Szavazz az év madarára!

2022.06.29
11:24
Forrás
Pannon RTV
A parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet a 2023-as év madara felhívás.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület azt írja, különösen a nagy kiterjedésű nádszegélyek töltenek be nélkülözhetetlen szerepet a madarak életében, mivel az itt fészkelők faj- és egyedszámát messze meghaladja azoknak a madaraknak a köre, melyek a vonulási időszakban és a telelőterületeken nádasokban éjszakáznak, pihennek, táplálkoznak. A klímaváltozás, a vizes élőhelyeket és különösen ezek parti zónáit érintő építkezések okozta nádascsökkenés éppen ezért hatalmas eurázsiai madártömegeket veszélyeztethet a Földközi-tenger térségében és Afrikában egyaránt. A barkóscinege, a függőcinege és a nádirigó száll versenybe az év madara címért. Voksunkat július 25-ig adhatjuk le az mme.hu oldalon.

az év madara

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.