Ugrás a tartalomra
Tanjug/Bob Self/The Florida Times-Union via AP/Illusztráció

Úri módi lett az állampolgárság-vásárlás a koronavírus-járvány idején

2020-08-07
20:01
2020-08-07
20:39
Forrás
Szerbiai RTV
A Bloomberg cikke szerint egyre több gazdag próbál felkészülni a koronavírus és ezzel együtt a karanténidőszak újabb hullámára.
Tanjug/L. Todd Spencer/The Virginian-Pilot via AP/Illusztráció

Míg az átlagember lisztet, cukrot és WC-papírt vesz, addig a tehetősek tengerparti villát, hozzá pedig az adott egzotikus ország állampolgárságát. Ezzel szeretnék biztosítani maguknak a kényelmet, a szabadságot és a biztonságot a járvány-időszakban.

Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee/Illusztráció

Az egyik legnépszerűbb úti cél Új-Zéland. A csendes-óceáni szigetországnak sikerült teljesen kiiktatnia a koronavírust, így abszolút biztonságos országnak számít (összesen másfél ezer fertőzöttet és 22 halottat jegyeztek tavasszal, de az elmúlt hónapokban egyáltalán nincsenek új esetek).

Tanjug/Andrew Matthews/PA via AP/Illusztráció

A tehetősek számára valóságos csomagokat alakítottak ki az ezzel foglalkozó cégek. Az új-zélandi tartózkodási- és munkavállalási engedély nagyjából kétmillió dollárért kapható. Málta is hasonló bizniszbe kezdett, ott egy házaspár számára 1,2 millió euróért biztosítják az állampolgárságot és az ott-tartózkodáshoz szükséges ingatlant.

Tanjug/Damon Higgins/The Palm Beach Post via AP/Illusztráció

Népszerű még Ausztrália és a Karib-térség is. Az észak-, illetve közép-amerikai szigetcsoport esetében a turisták hiánya okozta anyagi csődöt igyekeznek megakadályozni az állampolgárságok akciós áron való árusításával. Ott egyébként a korábban említett összegekhez képest "potom pénzért" vehetünk állampolgárságot: Saint Kitts és Nevis 150 ezer dollárért, Dominika, Antigua és Barbuda "csak" 100 ezer dollárért adja a szükséges papírokat. A cikk szerint az év első négy hónapjában mintegy 50 százalékkal nőtt az állampolgárságok iránti kereslet.  

állampolgárság
vásárlás
koronavírus
járvány
gazdag
tehetős
Ausztrália
Új-Zéland
Karib-térség

Most

08:29

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.