Ugrás a tartalomra
Pixabay/Buddy_Nath

Világűrből származó kőzetdarab csapódott be nemrég Norvégiában

2021-01-12
14:00
Forrás
index.hu
A meteorit 0,5-2 kilogramm közötti lehetett, és több mint 50 ezer kilométeres sebességgel csapódott a Földnek - közölte a Norsar szeizmológiai kutatóintézet.

Az égi objektum a január 5-re virradó éjszaka hullott a Földre Oslótól 120 kilométerre északra. Sokan a környéken erős robajt hallottak és éles fényt láttak felvillanni. A becsapódást egy olyan területtől nem messze észlelték, ahol néhány nappal korábban komoly földcsuszamlás történt, ezért sokan attól tartottak, hogy újabb hegyoldal omlott le. A norvég meteoritfigyelő hálózat valószínűtlennek tartja, hogy az erdős és behavazott vidéken rábukkanjanak a meteoritra.

meteorit
kőzetdarab
Norvégia
Föld

Most

13:15, Frissítve: 13:34

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
13:06, Frissítve: 14:02

Leégett egy családi ház Padén

Tűzeset történt hétfőn a padéi Szervó Mihály utca egyik kis családi házában. A lángok mindent tönkretettek, teljesen lakhatatlanná vált az épület.
12:43

Elhunyt Börcsök Enikő

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 53 évesen, éppen a születésének napján halt meg.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.