Ugrás a tartalomra
Wikimedia/Eric Salard

75 év után lehúzza a rolót az Alitalia

2021.08.27
14:57
Forrás
Tanjug, B92
Lezárul egy korszak, október 15-től végleg bezár a legnagyobb olasz légitársaság, az Alitalia.

Akiknek az ezt követő időpontokra van járatuk, teljes visszatérítést kapnak - közölte a csődbe ment légitársaság. Az Alitalia 1946-ban, a második világháború befejezése után kezdte meg a működését. Az 1960-as években Sophia Loren szerepelt a légitársaság hirdetéseiben, a kilencvenes évek csúcspontján pedig évente több mint 25 millió utas szállt fel a járataira. A légitársaság azonban már évek óta küszködött annak ellenére, hogy gyakori utasai között olyan, fontos személyeket tudhat, mint a pápa. Olaszország október 15-én tervezi az ITA nevű új társaság elindítását, és megvásárolják az Alitalia összes repülőgépét.

A borítóképet Eric Salard készítette és a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 2.0 Generic licenc alapján használható fel.

Alitalia

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.

Népszerű