Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

AGROmashEXPO Budapesten

2020-01-24
17:29
2020-01-25
15:42
Forrás
Pannon RTV
Mezőgazdasági gépek, szolgáltatások, input anyagok, díjnyertes termékek, technikai innovációk és színvonalas szakmai programok várják az érdeklődőket az idei AGROmashEXPO-n is.

A 38. AGROmashEXPO-t és a 10. AgrárgépShow-t a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban szervezték meg. Az eseményre Vajdaságból is sokan ellátogattak.

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén négy napon keresztül közel 350 kiállító vonultatja fel az input-gépesítés-logisztika-digitalizáció témakörébe tartozó termékek és szolgáltatások rendkívül széles választékát.

Strausz Zsolt, kereskedelmi igazgató, Készenlét Zrt.: „Fő termékünk a takarmánykeverő-kiosztó kocsi, ebben Magyarországon gépforgalmazásban vezető szerepet töltünk be. Legtöbb eladott gépünk ezekből kerül ki. Főként szarvasmarha telepek takarmányozására használatosak ezek a gépek.”

A nagyszabású rendezvényre rengeteg érdeklődő érkezett Magyarország egész területéről, de a határon túlról is. Vajdaság több településéről is jöttek termelők. Kúláról csaknem hatvanan utaztak Budapestre.

Valka Károly, polgármester-helyettes, Kúla: „Én már több éve járok ide, egyrészt mert a szakmám a mezőgazdaság, azért is, de szeretem az újdonságokat is meglátni.”

Nemcsak Nyugat-Bácskából, hanem Felsőhegyről, Zentáról, Újvidékről, Bácsfeketehegyről, Bajmokról, Csantavérről, valamint Szabadka vonzáskörzetéből is érkeztek kis- és közepes vállalkozók a kiállításra.

Balog Anikó, falugazdász, Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége: „Meg tudnak ismerkedni a felhozatallal, hogy milyen gépeket tudnak megvásárolni, de most már ezek otthon is elérhetők, vannak már erre cégek. Itt utánanéznek, szélesítik a látókörüket és otthon ennek tudatában próbálnak keresni.”

A termelők ugyanakkor úgy érzik, annak ellenére, hogy már Vajdaságban is elérhetők a magyar fővárosban kiállított gépek, a szerbiai termelésnek még van hova fejlődnie.

Engi Szabolcs, termelő, Királyhalom: „Nálunk még nem több ötszázezer hektárban gondolkodnak az emberek, mi még csak maximum ilyen száz hektárban. Itt meg is lepődtek, hogy ilyen 10-20-50-100 hektáron gazdálkodunk, és hát ezek a gépek ahhoz nagyon nagyok.”

Piacvezető cégek, a legnagyobb nemzetközi márkák magyarországi forgalmazói, valamint az új technológiák is bemutatásra kerülnek a kiállításon. A rendezvény remek lehetőséget kínál az új agáripari trendek, smart technológiák feltérképezésére, részletesebb megismerésére. A cégek standjain számos gyakorlati bemutatót is szerveztek.

AGROmashEXPO
Agromashexpo és az AgrárgépShow
Valka Károly
Budapest

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.