Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Akadozik a szarvasmarha után igényelt állami támogatások kifizetése

2021.04.11
13:52
2021.04.11
22:28
Forrás
Pannon RTV
A kérvények tavaly kerültek átadásra és többségük még most sem került átnézésre -mondja a magyarkanizsai Gazdakör illetékese.

Akadozik a tavalyi évben beadott szarvasmarha után igényelt állami támogatások elbírálása és kifizetése Magyarkanizsa községben - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Bata Erzsébet.

A helyi Gazdakör elnöke elmondta, ezek a kérvények tavaly kerültek átadásra és többségük még most sem került átnézésre. A gazdák minden bejegyzett hízóbika után, amely vágóhídra kerül eladásra 20 ezer dinár támogatást igényelhetnek az államtól.

Bata Erzsébet, a magyarkanizsai Gazdakör elnöke: "Akik beadták tavaly október, november végéig, azok is vontatottan kapják a végzést, sőt ott megállt valahol. Tudtommal Magyarkanizsa községben, 10 százaléka van ezeknek a kérelmeknek pozitívan elbírálva és kifizetve. Itt mint mondtam, minden dinárra szükség lenne."

szarvasmarha
támogatás
kifizetés
akadozik
Magyarkanizsa

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű