Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt/illusztráció

Állami támogatási csomag a szerb gazdaság egészének

2020.12.03
10:29
2020.12.03
10:34
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerb Gazdasági Minisztérium jövőévi költségvetésének legnagyobb részét az új beruházások támogatása fogja képezni, ami további pozitív hatással lesz a GDP növekedésére – jelentette ki Anđelka Atanasković, gazdasági miniszter.

Mint mondta, emellett folytatódik a nagy beruházások támogatása, a vállalkozások és az üzleti infrastruktúra fejlesztése is. A kis magáncégek és vállalkozók megsegítésére több mint 160 milliárd dinárt terveztek a költségvetésben. Atanasković hangsúlyozta, hogy a támogatási csomagnak a teljes gazdaságot le kell fednie, a prioritásokról pedig a beérkező igénylések alapján fognak dönteni. Arra a kérdésre, hogy az állam miként fogja mindezt finanszírozni, ha fizetési könnyítésről és adóhalasztásról is szándékoznak intézkedéseket hozni, a gazdasági miniszter azt válaszolta, hogy az országban sok vállalatban továbbra is rendesen folyik a munka, amivel jelentősen hozzájárulnak a költségvetéshez. Emellett kedvező, alacsony kamatozású hiteleket terveznek felvenni, amivel júniusig biztosan meg tudják oldani ezt a helyzetet. Megítélése szerint Szerbia egyike azon ritka országoknak, amelyeknek sikerült megőrizni a munkahelyeket, és a vállalati likviditást a járvány ideje alatt.

gazdaság
állami támogatás
Anđelka Atanašković
Szerb Gazdasági Minisztérium

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.