Ugrás a tartalomra
dinar

Államkötvény kibocsátásával Szerbia idő előtt törleszti hitelét

2019-06-20
17:45
Forrás
Szerbiai RTV
Az egymillió euró értékű államkötvény sikeres eladásával Szerbia két korábbi hitelét fizeti vissza, amelyek törlesztési határideje 2021 illetve 2023 lenne.

Ezzel kamat címén 3,8 milliárd dinárt takarítunk meg - jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Az államkötvényt mindössze 1,5 százalékos kamattal bocsátják forgalomba, ami a legalacsonyabb a történelemben - közölte a Pénzügyminisztérium. Állítása szerint nem növeli az államadósságot, mert a teljes összeget a 2011-ben és 2013-ban jóval magasabb, 7,25 illetve 4,87 százalékos kamattal kibocsátott kötvények visszafizetésére fordítják. A kötvény futamideje tíz év, tehát törlesztési határideje 2029, és a londoni tőzsdén jegyzik.

államkötvény
Szerbia
Siniša Mali

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.