Ugrás a tartalomra
Tanjug/Predsednistvo Srbije

Átadták a Miloš fejedelem autópályát, tehermentesül az ibari halálút

2019-08-19
08:58
2019-08-19
15:46
Forrás
Pannon RTV
A 11-es közlekedési folyosó újabb szakasza jelenti majd az autópálya-összeköttetést Románia, Szerbia és Montenegró között.

Tegnap este ünnepélyesen megnyitották a Miloš fejedelem elnevezésű autópályát. Az Obrenovac és Ljig között húzódó szakasszal, illetve a már korábban átadott Ljig–Preljina szakasszal együtt összesen 103 kilométeres autópályát kapott Szerbia.

fotó: Tanjug/Predsednistvo Srbije

Tűzijáték és az első autók megjelenése jelezte, hogy megnyitották a Miloš fejedelem autópályát a forgalom előtt. Az új 63 kilométernyi autóút megnyitásával tehermentesül a halálútnak is nevezett ibari autóút, valamint egy órával lerövidül a Belgrád-Čačak útszakasz megtétele is.

fotó: Tanjug/Predsednistvo Srbije

Aleksandar Vučić az ünnepélyes átadón hangsúlyozta, a Miloš fejedelem autópálya Szerbia büszkesége és minden, amit építenek a szerb nép egyesítésére irányul. „Rövid idő alatt, mindössze néhány év alatt meg tudtuk változtatni a dolgokat. Az egyik legszegényebb országból, ami csőd előtt állt, egy olyan országból, akitől senki semmit nem remélt, végül elértünk ahhoz, hogy a Financial Times magazin kihirdette, hogy Szerbia az az ország, ahol a legtöbb külföldi befektetés valósul meg, arányosan a lakosság és a terület méretéhez képest.”

fotó: Tanjug/Predsednistvo Srbije

Vučić az átadón azt is bejelentette, hogy az elkövetkező négy évben közel egymilliárd eurót fektetnek majd ötezer kilométernyi regionális és helyi út építésébe. „Mindössze négy év alatt ötezer kilométer út épül. Többet is megcsinálnánk, csak nincsenek olyan cégeink és vállalataink, amelyek ezt meg tudnák csinálni. Nem a pénzzel van probléma, nincs ácsunk, nincs építőmunkásunk, nincs hegesztőnk, aki ezt meg tudná csinálni.”

fotó: Tanjug/Predsednistvo Srbije

A Karađorđe fejedelem autópálya építésének előkészületei kapcsán elmondta, elkezdték elkészíteni annak tervdokumentációját. A tervek szerint az autópálya Mladenovactól Aranđelovacig, Topolatól Račaig, valamint Svilajnactól Despotovacig és Borig épül majd meg.

autópálya
Milos fejedelem
átadás
forgalom
Aleksandar Vučić

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.