Ugrás a tartalomra
Tanjug/Presidency Press Service via AP, Pool/Kayhan Ozer

Átadták a Transzanatóliai Gázvezetéket

2018-06-13
12:50
2018-06-13
18:01
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Ahol az elefántok egymást tapossák, és csak most kezdődik az igazi harc, ott a kicsiknek együtt kell működniük, egy biztonságos térséget kialakítva.

Így értékelt Aleksandar Vučić törökországi látogatását követően, miután megnyitották az 1850 kilométer hosszú és 10 milliárd dollár értékű Transzanatóliai Gázvezetéket, amelyen keresztül Azerbajdzsánból Törökországon át szállítják a gázt egészen Európáig. Szerbiának minél több kapcsolatot kell kiépíteni a szélesebb régió országaival - tette hozzá a szerb elnök, hangsúlyozva, hogy több török befektető is érdeklődött a beruházási lehetőségekről, elsősorban a bányászat, az energetika és a turizmus terén. Ez nagyon fontos, mert a gáz a jövőben mindenképp Törökországon keresztül érkezik Szerbiába - húzta alá az államfő.

Törökország
Aleksandar Vučić
gáz

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.