Ugrás a tartalomra
Tanjug/Presidency Press Service via AP, Pool/Kayhan Ozer

Átadták a Transzanatóliai Gázvezetéket

2018-06-13
12:50
2018-06-13
18:01
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Ahol az elefántok egymást tapossák, és csak most kezdődik az igazi harc, ott a kicsiknek együtt kell működniük, egy biztonságos térséget kialakítva.

Így értékelt Aleksandar Vučić törökországi látogatását követően, miután megnyitották az 1850 kilométer hosszú és 10 milliárd dollár értékű Transzanatóliai Gázvezetéket, amelyen keresztül Azerbajdzsánból Törökországon át szállítják a gázt egészen Európáig. Szerbiának minél több kapcsolatot kell kiépíteni a szélesebb régió országaival - tette hozzá a szerb elnök, hangsúlyozva, hogy több török befektető is érdeklődött a beruházási lehetőségekről, elsősorban a bányászat, az energetika és a turizmus terén. Ez nagyon fontos, mert a gáz a jövőben mindenképp Törökországon keresztül érkezik Szerbiába - húzta alá az államfő.

Törökország
Aleksandar Vučić
gáz

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.