Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Acimovic

Autóalkatrész-gyár nyílt Jagodinában

2021.06.10
12:41
2021.06.10
12:50
Forrás
Szerbiai RTV
Az ünnepélyes megnyitón részt vett Aleksandar Vučić.

A német Fischer Automotive Systems magas kategóriájú járművekhez készít majd tartozékokat, illetve alkatrészeket. A beruházás 40 millió euróból valósult meg, a gyárban pedig 350 munkást foglalkoztatnak.  A szerb államfő hangsúlyozta, Jagodinában további gyárak létesítésére lenne szükség,  csakúgy mint Ćuprijában, Despotovacon és Svilajnacon. Továbbá Rekovac településen is ez a cél, de Vučić szerint nehéz befektetőket találni, mivel a település kicsi és munkaerőhiány van. A Belgrád-Pristina párbeszéd kapcsán elmondta, hogy hétfőn utazik Brüsszelbe, a tárgyalások pedig kedden kezdődnek. Véleménye szerint a megbeszélések nem lesznek könnyűek.

Tanjug/Strahinja Acimovic
Aleksandar Vučić
Jagodina
autóalkatrész
Fischer Automotive Systems

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.