Ugrás a tartalomra
fotó: Tanjug/ Filip Kraincanic

Autóvásárlási támogatást harcoltak ki - nem ez volt a követelésük

2019.10.18
09:33
2019.10.18
09:46
Forrás
021.rs, N1
Heves reakciókat váltott ki a szerb médiában a hír, hogy új autók vásárlására kapnak támogatást a taxisok - írja a 021.rs hírportál.

A nemrég zajlott belgrádi taxisblokád azzal ért véget, hogy a szerb főváros közlekedését akadályozó demonstrálóknak sikerült megállapodniuk Aleksandar Vučićtyal. Az egyezség részletei nem kerültek napvilágra, de az N1 médiaház nem hivatalos forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a szerb elnök 5 ezer eurós támogatást ígért a taxisoknak, amit új autók beszerzésére fordíthatnak. A blokád alatt a legfőbb követelésük egyébként az volt, hogy a kormány tiltsa be a CarGo szövetség működését. Arról nincsenek részletek, hogy ezt az elvárásukat teljesíti a hatalom. A közeljövőben a pénzügyminisztériummal fognak tárgyalni a taxisok. Azt mondják, éhségsztrájkba kezdenek, ha a kormány nem tartja tiszteletben a megállapodást.

taxisok
demonstráció
tüntetés

Most

13:26, Frissítve: 16:00

Székelykevén is készültek a karácsonyra

Adventi kézműves foglalkozást szervezett a Szalmaszál Művelődési Egyesület vasárnap délután Székelykevén. Csuhé angyalkák, karácsonyi díszek és mécsestartók készültek.
12:29, Frissítve: 15:31

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.