Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Bognár Róbert

Az IPA pályázati lehetőségeinek és más uniós forrásoknak az ismertetője

2022.11.29
15:19
2022.11.29
17:15
Forrás
Pannon RTV
Az eseményt a Vajdasági Gazdasági Kamara szervezte.

Az IPA pályázati lehetőségeit és más uniós forrásokat ismertettek Újvidéken. A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda előadása a közvetlen kezelésű uniós források elnyerésében nyújthat segítséget a leendő pályázók számára.

Pannon RTV / Bognár Róbert

Az uniós források kiemelkedő finanszírozási lehetőségeket jelentenek, hiszen a 2021-2027. évi EU-s költségvetésben mintegy 377 milliárd euró összértéket tesznek ki és sokféle területet fednek le, többek között az energiaszektort, az élelmiszeripart, az egészségügyet, de a környezet- és a klímavédelem fontosságát is szem előtt tartják. Csernyák Zsuzsanna, Újvidék: „Azért jöttünk el erre a bemutatkozó, informatív előadásra, mert szeretnénk informálódni, azt szeretnénk megtudni, hogy mik a lehetőségeink a további megmaradáshoz, fejlődéshez. A Prosperitatin keresztül már ismerjük a sikeres vállalkozásokat és lehetőségeket és most erről szeretnénk többet megtudni.”

Pannon RTV / Bognár Róbert

A kis- és középvállalkozások, növekedési fázisba ért start-up cégek, illetve egyetemek, kutatóintézetek vagy nonprofit szervezetek egyaránt sikerrel pályázhatnak ezekre a forrásokra. A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda segíti ezeknek az uniós forrásoknak a felhasználását. Tamás Bernáth, igazgató, Magyar Fejlesztésösztönző Iroda / MFOI Advisory: „Az IPA 3 egy olyan alap amely, szerbiai, vajdasági cégek magyarországi vállalkozásokkal, magyarországi intézményekkel közösen tudnának megpályázni és azt szeretnénk elősegíteni, mert ezért létezik a mi cégünk, az MFOI, hogy ez minél nagyobb mértékben, minél hamarabb megtörténjen.”

Pannon RTV / Bognár Róbert

A források a következő 5 évben nyitva állnak a pályázók számára.

IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program
uniós forrás
Tamás Bernáth

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.