Ugrás a tartalomra
sertés
Pannon RTGV/Ürményi Frigyes

Csökken Szerbia sertésállománya

2019-01-04
14:51
Forrás
Pannon RTV
Szerbia sertésállománya körülbelül 2,5 millió, ami 70 százalékkal kevesebb, mint amennyi harminc évvel ezelőtt volt.

Ez egyrészt annak a következménye, hogy a feldolgozóipar mostohán viszonyul a termelőkhöz, másrészt piacokat vesztettünk külföldön. A sertéspestis elleni kötelező védőoltás alkalmazása miatt nem szállíthatunk az uniós országokba. Branislav Nedimović agrárminiszter bejelentette, hogy 2019-ben már nem lesz kötelező a védőoltás, de nem pontosította, hogy ez mely körzetekre vonatkozik. Fokozatosan szüntetik meg az oltás kötelezettségét, és miután az egész ország területén ez lesz az érvényes, következhet az Európa Bizottság monitoringja, ami 2-3 évig is eltarthat. Csak ezt követően lehet esedékes a szerbiai sertéshús kivitele az Európai Unió piacára.

Szerbia
sertés
Branislav Nedimović

Most

22:00

Tragédiák a túlzsúfolt Mount Everesten

Három indiai hegymászó halt meg a Mount Everesten (Csomolungma) az elmúlt napokban, és ezzel hétre emelkedett az idei, tavaszi mászószezon halálos áldozatainak száma – közölték a nepáli hatóságok.
20:09, Frissítve: 20:18

Az egész világon felborult az időjárás

Kettéhasadt Chilében a hatalmas Dél-patagóniai jégmező - a tudósok szerint ez arra figyelmeztet, hogy a klímaváltozás hatása még a korábbi feltételezésekhez képest is sokkal súlyosabb.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.