Ugrás a tartalomra
sertés
Pannon RTGV/Ürményi Frigyes

Csökken Szerbia sertésállománya

2019-01-04
14:51
Forrás
Pannon RTV
Szerbia sertésállománya körülbelül 2,5 millió, ami 70 százalékkal kevesebb, mint amennyi harminc évvel ezelőtt volt.

Ez egyrészt annak a következménye, hogy a feldolgozóipar mostohán viszonyul a termelőkhöz, másrészt piacokat vesztettünk külföldön. A sertéspestis elleni kötelező védőoltás alkalmazása miatt nem szállíthatunk az uniós országokba. Branislav Nedimović agrárminiszter bejelentette, hogy 2019-ben már nem lesz kötelező a védőoltás, de nem pontosította, hogy ez mely körzetekre vonatkozik. Fokozatosan szüntetik meg az oltás kötelezettségét, és miután az egész ország területén ez lesz az érvényes, következhet az Európa Bizottság monitoringja, ami 2-3 évig is eltarthat. Csak ezt követően lehet esedékes a szerbiai sertéshús kivitele az Európai Unió piacára.

Szerbia
sertés
Branislav Nedimović

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.