Ugrás a tartalomra
Pixabay/anncapictures/illusztráció

Csökkent a lakáshitelek iránti kereslet Szerbiában

2023.01.31
09:19
Forrás
Szerbiai RTV
Tavaly mintegy 10 százalékkal kevesebben kötöttek lakáshitel szerződést, mint egy évvel korábban.

Csökkent a lakáshitelek iránti kereslet Szerbiában, ennek fő oka pedig a kamatok emelése és az ingatlanok négyzetméterárának dárgulása az országban. Tavaly mintegy 10 százalékkal kevesebben kötöttek lakáshitel szerződést, mint egy évvel korábban.

Szerbiában leggyakrabban két szobás lakásokat vásárolnak a lakosok, a felvett hitelek összege pedig általában 50-60 ezer euró. Az országban jelenleg mintegy 150 ezer lakosnak van hosszú lejáratú lakáshitele, a tartozásuk átlagosan 33 ezer euró.

lakáshitel
szerződés
Szerbia

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.