Ugrás a tartalomra
képoszta
pixabay

Drágábbak a gyümölcs- és zöldségfélék

2017-10-28
08:41
2017-10-28
12:39
Forrás
Kurir, 021.rs
A nyári szárazságok következtében a gyümölcsök és a zöldségek drágábbak, mint tavaly.

A nyári szárazságok következtében a gyümölcsök és a zöldségek drágábbak, mint tavaly, kivéve a kukoricát, a szóját és a cukorrépát. Egyes becslések szerint Szerbiában a teljes mezőgazdasági termelés nagyjából 665 millió dinárral alacsonyabb a természeti katasztrófák miatt, mint az előző évben. Idén 1 kg káposzta 30 dinár, vagyis 50 százalékkal többe kerül. A burgonya, a bab, a cékla és a sárgarépa ára mintegy 20 százalékkal emelkedett, az alma pedig 15 dinárral drágább a szokásosnál. Milan Prostran mezőgazdasági elemző szerint az áremelkedés a csökkenő hozamok és a magasabb termelési költségek miatt következett be. Az összes gyümölcs közül a csonthéjasok a legdrágábbak.

piaci árak
gyümölcs
zöldség

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű