Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor - illusztráció

EBRD: A járvány miatt kialakult gazdasági válság megviselte a szerbiai kisvállalkozásokat

2020.09.17
09:31
Forrás
Danas
510 ezer munkahely teljes munkaidejébe került Szerbiában a koronavírus-járványhelyzet - áll az EBRD jelentésében.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank szerint ugyanis a szigorú járványmegelőző intézkedések, a rendkívüli állapot bevezetése miatt visszaesett a gazdasági aktivitás, a munkaidő pedig csaknem 15 százalékkal csökkent az év második negyedévében.

A válság még mindig tart, írják a jelentésben, ez pedig leginkább a kisvállalkozásokat érinti, amelyek több mint 735 ezer ember megélhetését biztosítják Szerbiában.

A jelentés kitér a szerb állam válságkezelő intézkedéseire is, amelyek átfogó módon segítették a gazdasági szereplőket a nehéz helyzetben, általuk sikerült a szegénység terjedését megállítani - fogalmaz az EBRD.

EBRD
Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank
jelentés
járvány
koronavírus
válság
kisvállalkozás

Most

13:26, Frissítve: 16:00

Székelykevén is készültek a karácsonyra

Adventi kézműves foglalkozást szervezett a Szalmaszál Művelődési Egyesület vasárnap délután Székelykevén. Csuhé angyalkák, karácsonyi díszek és mécsestartók készültek.
12:29, Frissítve: 15:31

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.