Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Együttműködési megállapodás Vajdaság gazdasági helyzetének erősítése érdekében

2020-11-19
14:03
2020-11-19
16:48
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság gazdasági helyzetének fenntartása és erősítése érdekében együttműködési egyezményt írt alá Újvidéken a Tartományi Garanciaalap és a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság.

Az együttműködés célja minél több gazdaságból érkező ember számára megfelelő körülményeket teremteni a fennmaradáshoz és a továbbfejlődéshez.

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság az elmúlt napokban elemezte a vajdasági gazdaság helyzetét, és a begyűjtött információk alapján új intézkedéseket tervezett meg, köztük a Tartományi Garanciaalap támogatását. Pénzbeli eszközökkel fogják növelni az alap garanciapotenciálját annak erősítése érdekében.

Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár: „Mindezt azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb üzletember és idegenforgalmi dolgozó érhessen el jobb feltételeket a bankoknál, és ezáltal ne csak túlélje, hanem továbbfejlessze a gazdaságot és az idegenforgalmat. A napokban olyan intézkedéseket hozunk, amelyek a következő év folyamán lesznek alkalmazva. Az elképzelés az, hogy egyetlen korábbi intézkedést se töröljünk el, a titkárságnál fennálló nehéz pénzügyi és gazdasági helyzettől függetlenül, hanem új intézkedéseket vezessünk be, olyanokat mint a garanciaalap támogatása.”

A kapott eszközöket a garanciaalap a gazdaság minden szférájában használni fogja.

Đorđe Raković, igazgató, Tartományi Garanciaalap: „Követni fogjuk a helyzetet, látni fogjuk hány ügyfél, illetve gazdaságból érkező ember jelentkezik, és milyenek a mérlegeik, hogyan üzletelnek. Hiszem, hogy ezekkel összhangban további üzleti lépéseink, illetve a vajdasági gazdaságra jól ható reakcióink lesznek.”

A Tartományi Garanciaalap júniusban tett olyan lépéseket, amelyekkel a járványhelyzet okozta veszteségeket szeretné orvosolni, és a következő időszakban is ez lesz a fő prioritásuk – mondta el Đorđe Raković.

együttműködés
megállapodás
egyezmény
gazdaság
Vajdaság

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.