Ugrás a tartalomra

Előttünk a jégvédelmi szezon

2020-05-25
21:47
2020-05-26
07:58
Forrás
Pannon RTV
A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Évről évre egyre nagyobb gondot okoz Szerbiában, hogy egy-egy hirtelen lezúduló jégeső megtizedeli a termést. Vajdaságban, különösen Észak-Bácskában sincs ez másképp. A jégvédelmi hálók telepítése költséges, ugyanakkor a biztosítótársaságok egyre kedvezőbb feltételekkel kínálnak a jégkárok elleni terménybiztosítást a gazdáknak. A Szabadka környéki rakétakilövő állomásokat idén még egyetlen alkalommal sem kellett bevetni, de a jég elleni védekezés szezonja még csak most jön. A kilövőállomások működőképesek és rakétából is van elég.

Közügyek
jégvédelem
Bognár Pásztor Hajnalka

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.