Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanic

Erősebb politikai megértésre és cselekvésre van szükség

2018-07-21
13:04
2018-07-21
15:22
Forrás
Pannon RTV
A vállalkozók akaratán túl erősebb politikai megértésre és cselekvésre is szükség van annak érdekében, hogy a balkáni régió versenyképesebbé váljon a globális beruházási térképen.

Illetve annak érdekében, hogy a balkáni régió folytassa a gazdasági növekedést az Európai Unióhoz való csatlakozás irányába - mondják a szakemberek. Ezt támasztják alá a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank által készített legutóbbi tanulmányok is.

Nenad Đurđević, részlegigazgató, Szerbiai Gazdasági Kamara: „A politikai szereplők erőteljes aktivitására is szükség van. Tehát a kormányok kell, hogy koordináljanak, és meg kell találniuk azokat a közös érdekeket, amelyeket közösen érvényesítenek. Ez talán az egyetlen út, amelyet én, illetve a Gazdasági Kamara jónak lát a régió gazdasági terének összefogására.”

Nenad Đurđević

Most

20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.