Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanic

Erősebb politikai megértésre és cselekvésre van szükség

2018-07-21
13:04
2018-07-21
15:22
Forrás
Pannon RTV
A vállalkozók akaratán túl erősebb politikai megértésre és cselekvésre is szükség van annak érdekében, hogy a balkáni régió versenyképesebbé váljon a globális beruházási térképen.

Illetve annak érdekében, hogy a balkáni régió folytassa a gazdasági növekedést az Európai Unióhoz való csatlakozás irányába - mondják a szakemberek. Ezt támasztják alá a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank által készített legutóbbi tanulmányok is.

Nenad Đurđević, részlegigazgató, Szerbiai Gazdasági Kamara: „A politikai szereplők erőteljes aktivitására is szükség van. Tehát a kormányok kell, hogy koordináljanak, és meg kell találniuk azokat a közös érdekeket, amelyeket közösen érvényesítenek. Ez talán az egyetlen út, amelyet én, illetve a Gazdasági Kamara jónak lát a régió gazdasági terének összefogására.”

Nenad Đurđević

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.