Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanic

Erősebb politikai megértésre és cselekvésre van szükség

2018-07-21
13:04
2018-07-21
15:22
Forrás
Pannon RTV
A vállalkozók akaratán túl erősebb politikai megértésre és cselekvésre is szükség van annak érdekében, hogy a balkáni régió versenyképesebbé váljon a globális beruházási térképen.

Illetve annak érdekében, hogy a balkáni régió folytassa a gazdasági növekedést az Európai Unióhoz való csatlakozás irányába - mondják a szakemberek. Ezt támasztják alá a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank által készített legutóbbi tanulmányok is.

Nenad Đurđević, részlegigazgató, Szerbiai Gazdasági Kamara: „A politikai szereplők erőteljes aktivitására is szükség van. Tehát a kormányok kell, hogy koordináljanak, és meg kell találniuk azokat a közös érdekeket, amelyeket közösen érvényesítenek. Ez talán az egyetlen út, amelyet én, illetve a Gazdasági Kamara jónak lát a régió gazdasági terének összefogására.”

Nenad Đurđević

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.