Ugrás a tartalomra
Tanjug/Mirjana Čvorić

Esett a Rio Tinto árfolyama a szerb kormány döntése után

2022.01.21
14:20
Forrás
Szerbiai RTV
Esett a Rio Tinto részvényeinek az ára egy nappal azután, hogy a szerb kormány visszavonta az engedélyeket, valamint a szerbiai lítiumbányák feltárásával és megnyitásával kapcsolatos döntéseket – írja a Reuters.

Ausztráliában a Rio Tinto cég részvényei 4,1 százalékkal estek, míg a tőzsdei kereskedés során egyes pontokon akár 5,1 százalékot is süllyedtek, ami 2021. augusztusa óta a cég részvényeinek legnagyobb napi árfolyamesése. Korábbi becslések szerint a világ lítiumhiánya legalább három éves gondot jelenthet, a Jadar projekt törlésével viszont a hiány több évig is fennállhat. A fém iránti erős globális kereslet, amely messze meghaladja a kínálatot, az elmúlt években rekordszintre emelte a lítium árát.

Rio Tinto
szerb kormány
részvény
árfolyam

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű