Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Év végéig lehetnek érvényesek az utazási irodák biztosításai

2020-09-29
20:08
Forrás
Pannon RTV
Újévig kitolnánk a szerbiai utazási irodák biztosítását, amelyek jelenleg október elsejéig érvényesek.

Ugyanis ezután az utazási irodák már nem fedezik az esetleg lemondott utazások költségeit, mivel a biztosítótársaságok pedig nem hajlanak arra, hogy meghosszabbítsák a szerződéseket. Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Nemzeti Szövetségének (JUTA) igazgatója a Tanjugnak kiemelte, hogy a biztosító társaságokkal folytatott tárgyalások során megpróbálnak megoldást találni a problémára, hogy az ügynökségek október 1-től ne maradjanak működési engedély nélkül. Hozzátette: azoknak a polgároknak, akik már befizették az utazást, nem kell aggódniuk, mert azokat az utazásokat fedezik az eddigi garanciák.

Aleksandar Seničić, igazgató, Utazási Irodák Nemzeti Szövetsége: „Sajnos jelenleg még nincs megoldás, de ma-holnap próbálkozunk még tárgyalásokat folytatni azokkal a biztosítókkal, akikkel az elmúlt években is együtt dolgoztunk, annak ellenére, hogy jelenleg az az álláspontjuk, hogy nem szeretnék biztosítani az utazási irodákat a jövőben. Megpróbálunk megállapodni velük, legalább annyira, hogy meghosszabbítsák ezeket a szerződéseket és biztosításokat az új évig, hogy legyen még három hónapunk, mert ezzel az ő kockázatuk már nem nő. Nekik már van mit kockáztatni, vagyis az eddigi összes utazást lebiztosították. Nincs sok új utazás. Ez lehetővé tenné számunkra, hogy az állammal vagy valamelyik új minisztériummal együttműködve megpróbáljunk erre a problémára tartós megoldást találni.”

Aleksandar Seničić
Utazási Irodák Nemzeti Szövetsége

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.