Ugrás a tartalomra
őszibarack
Pannon RTV

Feldolgozzák a fertőzött szerbiai őszibarackot

2018-08-21
13:07
Forrás
VajdaságMA
Belföldön feldolgozzák a moníliával fertőzött, az orosz piacon nem fogadott szerbiai őszibarackot.

Oroszország nemrég ideiglenesen felfüggesztette az őszibarack és a nektarin behozatalát Szerbiából. Továbbra is érvényben van a tilalom ezeknek a gyümölcsöknek a kivitelére - nyilatkozta Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter. Kiemelte, ezek az intézkedések mellett sem fenyegeti jelentősebb veszély a termelőket. Összesen 47 kamion őszibarack fertőződött meg monília gombával, amely a kifejezetten esős tavasz miatt gyakrabban fordul elő. A feldolgozóipar számára ez még használható, viszont nem elégíti ki az elsőosztályú gyümölcsök kategóriáját, amelyet az orosz piac megkövetel - tette hozzá Nedimović.

Szerbia
őszibarack
Oroszország
monília
fertőzött

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.