Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Folytatódik a vajdasági vállalkozók képzése

2023.03.28
17:55
2023.03.28
18:02
Forrás
Pannon RTV
A branding kommunikációról, illetve az értékalapú marketingről szólt a Vajdasági Mentorprogram legutóbbi képzése. A Prosperitati Alapítvány által létrehozott program célja a vajdasági vállalkozói közeg erősítése.

A TSC Arénában, a topolyai városi stadionban tartották a Vajdasági Mentorprogram soron következő képzését. A bácsfeketehegyi Kórizs Csaba szobafestő-mázoló szerint ez remek lehetőség a kapcsolatépítésre, ami elengedhetetlen a továbbfejlődéshez.

„Ezúton sokkal nagyobb ismeretségre teszek szert úgymond, nekem ez nagyon tetszik, nagyon jól jön és látom benne a lehetőségeket.”

Az érdeklődők sikeres vállalkozóktól, szakemberektől kapnak gyakorlati tanácsokat, amelyek ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben még többet jelenthetnek a megmaradás és fejlődés szempontjából.

Holló Roland, mentor: „A mi generációnk meg még az előbbiek a 90-es évek után találkoztak ilyen hasonló helyzettel, erre felkészülni soha nem lehet, de tapasztalatokat meg, hogy hogyan lehet jobban megoldani, az biztos jobb, ha minél több ember össze van kapcsolva, minél több ember tud eszmecserét folytatni, annyival okosabb dolgokat tudunk ebből kihozni, ami tovább tudja a vállalataink fejlődését biztosítani.”

Tudástranszferre, hálózatépítésre, üzletkötési lehetőségre is alkalmat ad a mentorprogram.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „A mai nap a branding kommunikációról szól, illetve az érték alapú marketingről, ezek a témák is úgy alakultak ki, hogy meghallgattuk a felmérések, visszajelzések alapján, hogy mire lenne szüksége a vállalkozóknak, tehát az érdeklődésük mentén alakul a program és olyan témákat nyitunk, dolgozunk fel, amelyek segítik őket.”

Egy bizalmi közösség kialakítása a célja a Vajdasági Mentorprogramnak, mondta Hajnal Virág, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője.

„Nemrég volt egy kutatás, ami azt mutatta, hogy a fiatalok körében az egyetlen bizalmi közösség a család, mert a családban fordulnak tanácsért a fiatalok a szülőkhöz, és ott érzik magukat biztonságban, de a határon túli régiók a mentorprogramnak és a közösségi programoknak is köszönhetően itt a családon kívül próbálják tágítani a kört és a családon kívül is van egy olyan bizalmi közösség, ahol lehet őszintének lenni és lehet a problémáinkról őszintén beszélni, hogy utána megérkezzen a legjobb segítség egy tapasztaltabb vállalkozótól, ezáltal a közösség így gyorsabban tud haladni, fejlődni.”

A Vajdasági Mentorprogram harmadik évadában 77 mentorált és 26 mentor vesz részt. A program a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületének támogatásával, továbbá a Design Terminal szakmai partnerségével valósul meg.

Vajdasági Mentorprogram
Topolya
Juhász Bálint
Prosperitati Alapítvány

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű