Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Gazdák, figyelem!

2020-09-24
18:20
Forrás
Közlemény
IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.

A szerb kormány ma rendeleteket és módosításokat fogadott el a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés ösztönzéséről az idei évre vonatkozó IPARD támogatásokkal kapcsolatosan.

A felhasználók támogatási jogosultságokat kaphatnak az idei és az elkövetkező két évre, mégpedig a versenyképesség javítására, különféle befektetésekre, mezőgazdasági üzemek és ültetvények létrehozására, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek feldolgozására és forgalomba hozatalára, halászati, borászati és egyéb agrár-élelmiszeripari termékek előállításának fejlesztésére.

Módosító rendeletet is elfogadtak a világjárvány okozta nehéz gazdasági körülmények miatt piaci felesleggé vált hízómarhák felvásárlásáról. Minden állattenyésztőnek, aki szeptember 5-e és október 30-a között hízómarhát ad el, tenyészállatonként 20 ezer dinár összegű támogatást fizetnek.

mezőgazdaság
IPARD
pályázás
támogatás
hízómarha

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű