Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanic

Hajdújárási vállalat az év Blic-vállalkozója

2018-07-12
09:51
2018-07-12
16:56
Forrás
Blic
Szűz és hidegen sajtolt növényi olajok és vajak, ecetek, mézes-magvas energia kockák. Ezekről a termékekről nevezetes a hajdújárási Suncokret üzem. Tulajdonosát kiáltotta ki a legsikeresebbnek a Blic.

A Hajdújárási Suncokret vállalatot a 80-as években alapította Ivan Perčić. A hazai piacon akkor még nem lehetett hidegen sajtolt termékeket vásárolni, így vállalkozása úttörő volt. Ma már tizenöt különböző szűz és hidegen sajtolt olajuk található a hazai és külföldi boltok polcain. Ivan Perčić, vállalkozó, Suncokret Hajdújárás: „Harmincöt munkást foglalkoztatunk. A termelésünk húsz százalékát külföldi piacokra szállítjuk, legfőképpen a francia, az angol és a holland piacra.”

Ivan Percic a csekkel

A fenntarthatóság, a jövedelmezés, a kivitel és az alkalmazottak számának alapján választotta ki a Szerbiai Gazdasági Kamara a legjobb 10 vállalatot, majd ebből a legjobbat. A hajdújárási Suncokret tulajdonosa Siniša Mali szerb pénzügyminisztertől vehette át az elismerést. Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „Nagyon nehéz munka volt kiválasztani a legjobbat, a győztest. Kiválasztani a legjobbat a legjobbak közül. Alkalmunk volt látni és megismerni több mint háromszáz céget, vállalatot, vállalkozót, ötletet. Rátermett és nagyon sikeres embereket ismerhettünk meg, akik munkalehetőséget biztosítanak Szerbiában. Akik megvalósítják álmaikat és üzleti terveiket, ezzel előremozdítva ezt az országot.

A győztes cég egymillió dináros jutalmat kapott.

Siniša Mali
suncokret
Blic-vállalkozó

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.