Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanic

Hajdújárási vállalat az év Blic-vállalkozója

2018-07-12
09:51
2018-07-12
16:56
Forrás
Blic
Szűz és hidegen sajtolt növényi olajok és vajak, ecetek, mézes-magvas energia kockák. Ezekről a termékekről nevezetes a hajdújárási Suncokret üzem. Tulajdonosát kiáltotta ki a legsikeresebbnek a Blic.

A Hajdújárási Suncokret vállalatot a 80-as években alapította Ivan Perčić. A hazai piacon akkor még nem lehetett hidegen sajtolt termékeket vásárolni, így vállalkozása úttörő volt. Ma már tizenöt különböző szűz és hidegen sajtolt olajuk található a hazai és külföldi boltok polcain. Ivan Perčić, vállalkozó, Suncokret Hajdújárás: „Harmincöt munkást foglalkoztatunk. A termelésünk húsz százalékát külföldi piacokra szállítjuk, legfőképpen a francia, az angol és a holland piacra.”

Ivan Percic a csekkel

A fenntarthatóság, a jövedelmezés, a kivitel és az alkalmazottak számának alapján választotta ki a Szerbiai Gazdasági Kamara a legjobb 10 vállalatot, majd ebből a legjobbat. A hajdújárási Suncokret tulajdonosa Siniša Mali szerb pénzügyminisztertől vehette át az elismerést. Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „Nagyon nehéz munka volt kiválasztani a legjobbat, a győztest. Kiválasztani a legjobbat a legjobbak közül. Alkalmunk volt látni és megismerni több mint háromszáz céget, vállalatot, vállalkozót, ötletet. Rátermett és nagyon sikeres embereket ismerhettünk meg, akik munkalehetőséget biztosítanak Szerbiában. Akik megvalósítják álmaikat és üzleti terveiket, ezzel előremozdítva ezt az országot.

A győztes cég egymillió dináros jutalmat kapott.

Siniša Mali
suncokret
Blic-vállalkozó

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.