Ugrás a tartalomra
Igor Mirovic a gyárban
Tanjug/Andrej Pap/nr

Hamarosan megkezdik Zomborban az első ipari park építését

2018-09-14
15:46
2018-09-14
16:24
Forrás
Pannon RTV
A nyugat-bácskai városban a szlovén tulajdonú Guma-S gyár 1,5 millió euró beruházásnak köszönhetően 75 embernek ad munkát.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke a gyárlátogatás kapcsán kifejtette, az ipari park további külföldi befektetőket fog vonzani a városba.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke: „Az első ipari park kiépítését fogjuk elkezdeni Zomborban. Minden szempontot figyelembe véve beszélek az ipari park kiépítéséről. Ez alatt utakra gondolok, valamint minden szükséges közműhálózatra a közvilágítást is beleértve, annak érdekében, hogy a greenfield-beruházások második hullámában további befektetőket tudjunk Zomborba vonzani.”

Zombor
ipari park
Igor Mirović
szlovén
Guma-S

Most

09:14, Frissítve: 09:48

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.
07:46

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.
07:41, Frissítve: 10:05

Kisebbségi média, mint kulturális örökség

Európa 5 országából érkeztek idén vendégek a kisebbségi és helyi média második európai konferenciájára. A tanácskozás a Heror Media Pont és a Magyar Szó Lapkiadó közös szervezésében valósul meg.
07:34, Frissítve: 08:19

Beszélgetés Ágh Istvánnal

Ágh István magyar költő, író volt a magyarkanizsai könyvtárban megtartott irodalmi est vendége. A megközelítőleg 40 kötetet kiadó íróval Pécsi Györgyi irodalomtörténész és Bicskei Zoltán beszélgetett.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.