Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Hamarosan a pályakezdőkön a sor, hogy jelentkezzenek az Első fizetésem programra

2020-09-30
19:23
2020-10-01
17:13
Forrás
Pannon RTV
Október 8-tól jelentkezhetnek a 30 év alatti kezdő munkavállalók az Első fizetésem nevű államilag támogatott programra Szerbiában.

Az első fizetésem programot középiskolát vagy egyetemet végzett fiataloknak szánják, akiknek még nincs munkatapasztalatuk és ez lesz az első munkahelyük. A program keretében novembertől az újonnan alkalmazott fiatalok fizetését részben az állam fogja fedezni.

Tízezer középiskolát és egyetemet végzett fiatal számára biztosítja az állam a fizetésük egy részét, ezzel pedig nemcsak őket ösztönzik munkára, de a munkaadókat is motiválják, hogy foglalkoztassák a fiatalokat. Az állami támogatás a szerbiai Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat birtokába kerül, amely a program lebonyolítója. A szabadkai fiókintézetben október 8-tól várják majd az érdeklődőket. Szécsi Erdmann Elvira, szakmunkatárs, szabadkai fiókintézet, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: „Az Első fizetésem program augusztus 17-én kezdődött, szeptember 25-ig a munkaadók jelentkeztek be erre a programra. Minden bejelentkezés a mojaprvaplata.gov.rs honlapon történik, tehát előbb a munkaadók jelentkeztek be szeptember 25-ig, és az eddigi feldolgozott adatok alapján 170 munkaadó jelentkezett, 386 szabad munkahelyet hirdettek meg.”

Október 8-tól jelentkezhetnek tehát az érintettek, és választhatnak a felkínált munkahelyekből. Ezt követően pedig megtörténik majd a szerződések aláírása a munkavállaló, a munkaadó és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat között, amelynek a szabadkai fiókintézete összesen 967, harmincévesnél fiatalabb észak-bácskai munkanélkülit értesített az Első fizetésem elnevezésű programról.

Összesen 520-an igazolták vissza, hogy részt kívánnak venni a programban. Bővebb információ ezzel kapcsolatban a mojaprvaplata.gov.rs honlapon olvasható.

pályakezdő
fiatalok
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
Első fizetésem
állami támogatás
Szécsi Erdmann Elvira
jelentkezés

Most

22:04, Frissítve: 22:09

Trump és Biden televíziós csatái

Dübörög az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Donald Trump republikánus párti jelölt, a jelenlegi elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje szállt ringbe a Fehér Házért.

Népszerű