Ugrás a tartalomra

Holnap is folytatódnak a traktoros tüntetések Vajdaság-szerte

2023.11.20
19:42
Forrás
Szerbiai RTV, N1
Az eddigi hírek szerint holnap is folytatódnak a traktoros tüntetések Vajdaság-szerte.

Újvidéken ugyan kora délután befejeződtek az útlezárások, holnap azonban még komolyabb blokádokra lehet számítani a bejelentések szerint. Az elégedetlen gazdák azt mondják, addig folytatják a tiltakozást, amíg a mezőgazdasági minisztérium nem teljesíti a követeléseiket. Az érintettek egyebek mellett azt kérik, hogy minden benzinkútnál jövedéki adó nélkül vásárolhassanak gázolajat. Goran Filipović, a Földművesek Túlélését Szorgalmazó Egyesület tagja azt nyilatkozta a sajtónak, hogy holnap 10 és 14 óra között lezárják a temerini hidat. Az illetékes minisztérium korábban tárgyalni hívta a gazdák képviselőit Belgrádba, míg a termelők ma 18 órára a kiszácsi mezőgazdasági klubba várták a kormány képviselőit és Ana Brnabić szerb miniszterelnököt. Arról azonban nem szólnak a hírek, hogy a hatalom képviselői közül bárki is Kiszácsra látogatott volna.

tüntetés

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű