Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hullanak a méhek, mint a legyek

2020.01.17
14:38
Forrás
elobolygonk.hu
A növényvédő szerek miatt egyre több méh pusztul el vagy gyengül le az immunrendszerük.

A túlvegyszerezett mezőgazdasági termelés jelentős károkat tesz a méhállományokban. Ebből eredően is az utóbbi öt-hat év gyengének bizonyult a szlovákiai méztermelésben. A méhek munkáját az utóbbi hónapok során igencsak bonyolította a klímaváltozás is – nyilatkozta a Magyar Mezőgazdaság című lapnak Rudolf Moravčík, a Szenckirályfai Méhészeti Múzeum vezetője. Szlovákiában növekvő tendenciát mutat a méhészkedés. Megközelítőleg 19.150 regisztrált méhészt tartanak nyilván.

méhek
vegyszer
növényvédő
méhészkedés
Szlovákia

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.