Ugrás a tartalomra
Pixabay/renehesse

Inđija közelében építhet a Volkswagen gyárat

2019-04-23
16:28
Forrás
021.rs
Az Újvidék és Belgrád között félúton fekvő Inđija település közelében levő területet ajánlott fel a szerb állam a német Volkswagennak, hogy felépítse új gyárát - írja a 021.rs hírportál.

Sajtóinformációk szerint a területtel és a beruházással kapcsolatos részleteket tartalmazó dokumentum már az autógyártó cégnél van. A szerb fél azt is felvázolta a német vállalatnak, hogy milyen további beruházásokat tud megvalósítani, amennyiben Szerbia mellett dönt az autógyártó. Az újvidéki székhelyű portál azt írja továbbá, hogy azért esett a választás Inđijára, mert pontosan fél úton fekszik Újvidék és Belgrád között, ennek eredményeként pedig vonzáskörzetében csaknem 3 millió ember él. Mindez pedig megkönnyítené a munkások alkalmazását is. A portál leszögezi, a német cég még nem döntött új gyárának helyéről, ez azonban várhatóan novemberig megtörténik, ugyanis 2021-ben már az új gyárból gurulnának ki egyes Volkswagen modellek.

Volkswagen
Inđija

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű