Ugrás a tartalomra
Pixabay/renehesse

Inđija közelében építhet a Volkswagen gyárat

2019-04-23
16:28
Forrás
021.rs
Az Újvidék és Belgrád között félúton fekvő Inđija település közelében levő területet ajánlott fel a szerb állam a német Volkswagennak, hogy felépítse új gyárát - írja a 021.rs hírportál.

Sajtóinformációk szerint a területtel és a beruházással kapcsolatos részleteket tartalmazó dokumentum már az autógyártó cégnél van. A szerb fél azt is felvázolta a német vállalatnak, hogy milyen további beruházásokat tud megvalósítani, amennyiben Szerbia mellett dönt az autógyártó. Az újvidéki székhelyű portál azt írja továbbá, hogy azért esett a választás Inđijára, mert pontosan fél úton fekszik Újvidék és Belgrád között, ennek eredményeként pedig vonzáskörzetében csaknem 3 millió ember él. Mindez pedig megkönnyítené a munkások alkalmazását is. A portál leszögezi, a német cég még nem döntött új gyárának helyéről, ez azonban várhatóan novemberig megtörténik, ugyanis 2021-ben már az új gyárból gurulnának ki egyes Volkswagen modellek.

Volkswagen
Inđija

Most

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.