Ugrás a tartalomra

Javulnak a vajdasági turisztikai mutatók

2024.02.28
16:31
2024.02.28
19:28
Forrás
Pannon RTV
A jobb idegenforgalmi adatokhoz a falusi turizmus fejlesztésére kiírt pályázat is hozzájárul. Most jelent meg az idei kiírás.

A falusi turizmus fejlesztésére hirdettek pályázatot Szerbiában. A kiírást a tartományi turisztikai titkárság a szerbiai idegenforgalmi minisztériummal karöltve valósítja meg. Nenad Ivanišević tartományi idegenforgalmi titkár Újvidéken elmondta: 2023-ban 200 ezerrel több turista látogatta meg Vajdaságot, mint 2019-ben, amely egyébként rekordévnek számít. Szerinte az éjszakázások száma is növekedett, tavaly ugyanis egymillió 900 ezret regisztráltak.

Nenad Ivanišević, tartományi idegenforgalmi titkár: „Ez mindenképp a tartományi és köztársasági kormány együttműködésének az eredménye. A szerb kormányé a teljes infrastruktúra kiépítése. Emlékeztetnék, csak a Sólyom vonat, amely magában is egy idegenforgalmi attrakció, nagy mértékben közelebb hozta a turistákhoz, legfőképp a belgrádiakhoz a vajdasági szállásokat, tájházakat, borászatokat.”

turizmus
idegenforgalom
Nenad Ivanišević
palyazat
falusi turizmus
Vajdaság

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.