Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jó terméshozam, jó felvásárlási ár - elkezdődött az árpa aratása

2021.06.23
12:34
2021.06.27
20:57
Forrás
Pannon RTV
A terméshozam pedig várhatóan 3,5-4,5 tonna körül lesz.

Az idei terméshozamot az időjárási tényezők mellett nagyban befolyásolta az agrotechnika, valamint a műtrágyázás - mondta Gulyás Miklós oromi termelő, aki ott jártunkkor adta át terményét.

„Változóak a hozamok, hallottam már többet is, kevesebbet is, de nagy valószínűséggel erre kihatással van a műtrágya, amivel lehet korrigálni a termést. Tehát, aki megadja a módját, annak nagyobb a hozam. Az én esetemben a befektetés olyan közepes volt, és olyan termést is kaptam."

Az oromi határban pár napja kezdődött a gabona betakarítása. A jelenlegi felvásárlási ára 20 dinár kilogrammonként, míg az eddig lekombájnozott parcellák terméshozama 3,5 és 4,5 fél tonna között mozgott holdanként.

Pannon RTV

Vajda Bernárd, felvásárló: „Szerintem egy nagyon jó hozamnak számít, megközelíti a rekordokat is. Ez az utolsó 7-10 nap szárazság, ami volt, rányomta a bélyegét az árpára is, mert nem szép telt szemek vannak, hanem egy kicsit meg vannak szorulva, ez megmutatkozik a fajsúlyán is, az is kevesebb egy 8-10 százalékkal is, mint ami elvárható lenne."

A felvásárló hozzátette, az elmúlt pár évben a termelők többsége inkább árpát termel, mint búzát. Ennek egyik oka a felvásárlási ár volt, emellett az árpa valamivel kevesebb befektetést is igényel, mint a búza.

árpa
aratás
felvásárlási ár
terméshozam

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.