Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A jog és a gazdaság összefüggéseiről Zomborban

2019-11-16
16:40
2019-11-16
19:04
Forrás
Pannon RTV
A konferencia témái között szerepelt egyebek mellett a faktoring tevékenység, továbbá a cégalapítás és a vállalkozások jogi keretei is. A tanácskozáson több mint hatvan érdeklődő vett részt.

Egy olyan területről van szó a gazdaság esetében, amely a leginkább kötődik a joghoz – emelte ki beszédében Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke. A jog nélkül, a jog szabályai nélkül elképzelhetetlen, hogy a gazdaság működjön - részletezte. Hozzáfűzte: „Fontos az, hogy minél jobban megismerjük ezt az összefüggést, úgy Szerbiában, úgy Magyarországon. A vajdasági jogászok, magyar jogászok nagy előnye, hogy kétnyelvűen, megismerve mindkét jogrendet dolgozhatnak. Ez egy helyzeti előny például egy ügyvédnek, aki egyformán tud a magyar és a szerb jog vizeiben úgymond evezni.”

Zombor
jog
gazdaság
Nyilas Mihály
Vajdasági Magyar Jogász Egylet

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.