Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A jog és a gazdaság összefüggéseiről Zomborban

2019-11-16
16:40
2019-11-16
19:04
Forrás
Pannon RTV
A konferencia témái között szerepelt egyebek mellett a faktoring tevékenység, továbbá a cégalapítás és a vállalkozások jogi keretei is. A tanácskozáson több mint hatvan érdeklődő vett részt.
Pannon RTV

Egy olyan területről van szó a gazdaság esetében, amely a leginkább kötődik a joghoz – emelte ki beszédében Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke. A jog nélkül, a jog szabályai nélkül elképzelhetetlen, hogy a gazdaság működjön - részletezte. Hozzáfűzte: „Fontos az, hogy minél jobban megismerjük ezt az összefüggést, úgy Szerbiában, úgy Magyarországon. A vajdasági jogászok, magyar jogászok nagy előnye, hogy kétnyelvűen, megismerve mindkét jogrendet dolgozhatnak. Ez egy helyzeti előny például egy ügyvédnek, aki egyformán tud a magyar és a szerb jog vizeiben úgymond evezni.”

Zombor
jog
gazdaság
Nyilas Mihály
Vajdasági Magyar Jogász Egylet

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.