Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

2020-02-22
17:12
2020-02-22
18:03
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

A tanácskozás előadói között volt Letsch Erich közjegyző, Csaba Anita budapesti ügyvéd, Körmöczi József okleveles földmérő mérnök, valamint Gombos Ervin zentai ügyvéd is. Utóbbi az előadásában az ingatlan-nyilvántartásban felmerülő problémákra tért ki: Lassúság van, látni a káderhiányt, úgy az igazgatókban, a jogászokban, valamit a földmérőkben, a referensekben, tehát nincs elég munkás. Sokszor egy igazgató vagy egy jogász végzi több község területén a munkáját, és ez nehezíti az ő munkáját is, és az ügyfelek, az ügyvédek munkáját is.

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet negyedik alkalommal szervezett jogászkonferenciát, amelyek mindig aktuális témákat dolgoznak fel - mondta Szilágyi Miklós, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet alelnöke: Nagyon kevés alkalom van, amikor tudunk egymással találkozni, és azt gondolom, hogy annyira kevesen vagyunk, hogy egyrészt össze kell tartanunk, másrészt tudnunk kell egymásról. Nagyon sok helyen dolgozunk, nagyon sok funkciót látunk el, ugye, nem csak ügyvédek vannak, hanem sokan dolgoznak hivatalokban is, és ha ilyen helyeken tudunk alakítani azon, hogy hogyan járunk el, vagy hogy milyen fajta kommunikáció legyen egymás között, eredményesebbé tudjuk tenni ezt a kapcsolatot, akkor az azt hiszem, hogy nagyon-nagyon fontos.

A konferencia jó alkalom a tapasztalatcserére, valamint a jogászok javaslatokat is megfogalmazhatnak a jogalkotóknak. Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke: Rengeteg gond adódik az ingatlan-nyilvántartásának átvezetésében, és itt ügyvédek, a földmérő, a közjegyző is beszélhet arról, hogy mi a megoldás, mit kellene változtatni a gyakorlatban, vagy akár a jogban, és ezért fontos, hogy mi, jogászok ezt megvitassuk, átgondoljuk.

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet következő jogászkonferenciáját az ősz folyamán tartják.

jogászkonferencia
Vajdasági Magyar Jogász Egylet
Nyilas Mihály

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.