Ugrás a tartalomra

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

2023.06.01
13:21
2023.06.01
13:52
Forrás
Pannon RTV
Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Ehhez az összeghez jön még a 33 százalékos arányos jövedéki adó, amely a következő időszakban is változatlan marad, és mindehhez hozzáadják az általános forgalmi adót is. Ezek miatt az illetékek miatt 10 dinárral emelik az árat. A júliusi áremelés után – márkától függően – a dohányosok 320 és 610 dinár közötti összeget fizetnek majd dobozonként. A drágulás nem kerüli el azokat sem, akik a klasszikus cigarettát elektromosra cserélték, mert a töltéshez szükséges folyadék árát milliliterenkénti egy dinárral emelik. Az egyre népszerűbb, hevítéses dohánytermékek kedvelői is nagy valószínűséggel számíthatnak a 10 dináros drágulásra.

dohányárú
cigaretta

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.