Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kalapács alá kerültek az állami földek Magyarkanizsa községben

2020-02-13
11:52
2020-02-13
16:21
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 2112 hektár állami tulajdonú, mezőgazdasági földterület bérbeadását hirdették meg egy, valamint tizenöt évnyi bérleti időre.

A harmadik körben nem volt feltétel, hogy csak a kataszteri községeken belül bejegyzett mezőgazdasági termelő jelentkezhet az adott licitegységekre, sőt, az sem volt feltétel, hogy Magyarkanizsa községbeli lakos legyen. A kitétel csupán az volt, hogy hároméves aktív státusszal rendelkezzen a termelő.

A most kalapács alá kerülő állami földek kezdőlicitjét 40 százalékkal csökkentették az első kör kikiáltási árához képest. A harmadik körben egy minőségibb legelő hozzávetőleges ára 40 euró volt hektáronként, míg egy minőségibb kaszáló hektáronkénti ára 60 euró volt. Az állami földek többsége Martonos és Horgos területén helyezkedik el.

Szalkai Nemes Valéria, Magyarkanizsa mezőgazdasággal megbízott önálló szakmunkatársa: Így most a legtöbben jelentkeztek a harmadik körre, vagyis legtöbb licitegységre, összesen 20-ra. Ennek az összterülete 119 hektár. Tehát 20 licitegységre kilenc ember jelentkezett, tehát van, aki több licitegységet is bérbe vesz és 15 év bérleti időszakra kötjük a húsz szerződést, egyet magyarkanizsai szerződést kivéve, amely egy évre fog menni.

bérbe adás
földterület
állami földek
Magyarkanizsa

Most

13:32, Frissítve: 15:37

Húsvét a Pannon Televízióban

A Pannon TV is készül az ünnepekre. A rendkívüli helyzetben remek filmekkel és külön vallási műsorokkal tesszük színesebbé a húsvétot. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt várjuk.

Népszerű