Ugrás a tartalomra
Tanjugf/Dusan Anicic

Kedvezőbb gázárakat ígér a Szerbiai Gázművek

2020-01-26
13:42
2020-01-26
14:30
Forrás
Pannon RTV
Olcsóbb lesz a gázvezetékre való csatlakozás - állítják a Szerbiai Gázműveknél. A gáz az egyik legolcsóbb energiaforrás, és kevésbé légszennyező.

A földgázhálózat ugyanakkor csak az ország egyharmadát fedi le. Vajdaságot teljes egészében, Belgrád kétharmadát és néhány más szerbiai várost. Dušan Bajatović, a Szerbiai Gázművek igazgatója elmondta, környezetvédelmi szempontból rendkívül jelentős lenne a gázfűtésre való áttérés azokban a városokban, amelyek a légszennyezettséggel küzdenek. A Szerbiai Gázművek tervei szerint az elkövetkező időszakban csaknem 800 ezer háztartás kapcsolódhat majd rá a gázvezetékre.

Dušan Bajatović, igazgató, Szerbiai Gázművek: „Kelet-Szerbiát kivéve mi az idén megkezdjük az összes gázvezeték kiépítését. Ahogy azt a Szerbiai Gázművek tervei előirányozzák, és amit az állam is jóváhagyott, 2022-ig Szerbia 70 százalékának gázhálózattal kellene rendelkeznie.”

gáz
gázárak
Szerbiai Gázművek
gázvezeték
csatlakozás
olcsóbb
energiaforrás

Most

16:39

Támogatás a méhészeknek

Határozat született a mezőgazdasági támogatások idei évi eloszlásáról, melynek értelmében a méhészek kaptáronként 800 dináros támogatásra jogosultak.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.