Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Két mezőgazdasági feldolgozó üzemet adtak át Vajdaságban

2018.12.21
17:47
2020.02.24
19:11
Forrás
Pannon RTV
Két működésre kész mezőgazdasági feldolgozó üzemet adtak át pénteken Vajdaságban a Prosperitati Alapítvány jóvoltából.
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

A Kontakt Kft. malmában minőséges lisztet, grízt, búzadarát és takarmánylisztet tudnak előállítani. Az üzem bővítése nemcsak a kapacitás növelése szempontjából jelentős, hanem azért is, mert ennek köszönhetően még 22 embernek tudott munkát adni a cég.

Borsos Csaba, tulajdonos, Kontakt Kft., Adorján: „Mindenek előtt pályáztunk az alapítványnál, vagyis volt egy álmunk, amit az alapítványon keresztül valósítottunk meg. A Valkaisoron lévő malmunkat tároló kapacitásokkal, valamint csomagoló kapacitással bővítettük.”

Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Több mint 4 millió euró értékű beruházást valósított meg az elmúlt két évben a martonosi Telek Paprika Kft. Ennek az összegnek csaknem 50 százaléka a magyar kormány támogatása.

Telek József, tulajdonos, Telek Paprika Kft., Martonos: „Ebből megvalósítottunk egy komoly, korszerű szárítóberendezést, ami a mai elvárásoknak megfelel, az épülettel, és azzal az utófeldolgozórésszel, ahol most is vagyunk.”

Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Két olyan üzemben valósultak meg ezek a fejlesztések, amelyek nemcsak a cégeknek, hanem a beszállítóknak is fontosak - nyilatkozta Pásztor István. A Telek Paprika Kft. esetében egy nagy volumenű fejlesztésről beszélhetünk - tette hozzá a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István kiemelte: „Mintegy 6 ezer négyzetméter felépítése, átalakítása, beépítése, teljesen új gépsoroknak a beállítása, ami azt a célt szolgálja, hogy versenyképes legyen a cég a globális piacon. Ahogy a tulajdonostól hallottuk, az itt előállított termékek gyakorlatilag Ausztráliától egészen Dél-Amerikán át, Kanadán keresztül az Európai Unió különböző országaiba jutnak el.”

Az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések a megmaradást szolgálják az egész Kárpát-medencében, a vajdasági gazdaságfejlesztési program egyik fő célja a közösségteremtés - emelte ki Nagy István, Magyarország agrárminisztere.

Nagy István, agrárminiszter, Magyarország: „Pontosan azt a célt tudjuk elérni ezáltal, hogy van vidéki megmaradás, van biztos jövőkép, és érdemes magyarnak, érdemes igaz embernek maradni ebben a térségben. Pontosan azért, mert felelősséggel tartozunk egymás iránt.”

A mezőgazdasági támogatásokon belül a jövőben az állattenyésztésre is szeretnének minél nagyobb figyelmet fordítani, tette hozzá a magyar agrárminiszter.

Telek Paprika Kft.
Nagy István
Pásztor István
Prosperitati Alapítvány

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.