Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Kevesebb a vásárló, lassan már nem éri meg a piacon árulni?

2021.05.09
12:42
2021.05.09
15:45
Forrás
Pannon RTV
A megszokottnál kevesebben voltak délelőtt a szabadkai Tejpiacon. Továbbra is sláger a retek és a hagyma, az elárusítók viszont a kevés vásárlóra panaszkodnak.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Retek és póréhagyma - egyebek mellett ezeket a szezonális zöldségeket vásárolták a piacra érkezők. A gyümölcsök közül a legkelendőbb a banán, az alma és a földi eper.

Márkovity Margit: „Mindig messziről kinézem az árut. Ha megfelel, akkor nem szeretek alkudozni, megveszem. Én tudom, hogy mennyi erőbe kerül, hogy ide tegyék az asztalra. Szoktam hagymát, retket venni, de most van otthon retkem is, így nem veszek most, csak karalábét vettem. Örülök, hogy kaptam.”

Az általunk megkérdezett vásárlók egy része szerint egyre drágább a szabadkai Tejpiac. Horvát Margit is így gondolja.

„Egy kicsit drága. Én ritkán járok a piacra, mert van kertünk, nyáron onnan használjuk, így, korán tavasszal pedig itt szerezzük be. Zöldséget, káposztát salátának. Sárgarépa, zöldség, ami még nincs otthon a kertben, csak a fóliákban.”

Rihter Slobodanka pedig éppen az ellenkezőjét mondja. Véleménye szerint több gyümölcs és zöldség is frissebb és olcsóbb itt, mint a boltokban.

„Vettem zöldséget és zellert, nagyon friss, szép. Vettem sajtot is, nagyon szép sajtot, krémsajtot. Eddig csak ennyit.”

Hornyák Szlavica szerint ahhoz, hogy a vásárlókat itt tudják tartani a piacon, folyamatosan engedniük kell az árból. Épp ezért lassan már nem éri meg a piacon árulni - panaszolta a termelő.

„Árulok mindent. Paprikát, paradicsomot, káposztát, krumplit, uborkát, mindent visznek, de ez kevés. Sajnos az áruházak tönkretesznek bennünket. Például most a paprikának még nincs szezonja, most kezdődik a mi paprikánk, ami fóliában termelődik, de kénytelenek vagyunk behozatalit venni, az pedig borzasztóan drága, 370-380 dinár kilója.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Erika Kovačević szerint a vásárlók hiánya miatt többen mondják le asztalaikat és váltanak munkát. A termelő elmondta, igyekszik eleget tenni az érdeklődők igényeinek, hogy visszatérő vásárlói legyenek.

„Most zöldségeket árulok, de a szezonban gyümölcsöket is. A vásárlók frisset, szépet, a szemnek tetszetőst, keményet, úgymond a tökéletest és az olcsót keresik.”

A paradicsom 150, az alma 50-60, míg a hagyma kilója 70 dinár. A burgonya kilójához pedig továbbra is 50 dinárért juthatunk hozzá.

Szabadka
tejpiac
zöldség
sárgarépa
eper
paprika
paradicsom
káposzta

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően