Ugrás a tartalomra
Tanjug/Predsednistvo RS/jd

Kezdődik a Moravai korridor építése

2019-12-15
13:00
2019-12-15
16:59
Forrás
Pannon RTV
Az autópálya munkálatai Pojate és Preljina között zajlanak.

A Moravai korridor 112 kilométer hosszú lesz, és Közép-Szerbia több városát is összeköti majd: Kruševacot, Kraljevót, Trsteniket és Vrnjačka Banját. Ez azt jelenti, hogy kapcsolat lesz a 10-es és a 11-es közlekedési folyosó között.

Korszerű optikai és digitális kábelekkel, ingyenes internettel és tájékoztató kijelzőkkel látják majd el a Moravai korridort. Ez lesz Szerbia legszélesebb autópályája, az átlagosnál másfél méterrel szélesebb. Óránként 130 kilométeres sebességgel lehet majd haladni rajta. A térségben, amelynek a településeit összeköti, félmillió ember él. A mostani építkezéssel kapcsolatos szerződést december 5-én írták alá az amerikai-török Bechtel Enka UK Limited nevű céggel.

Ez több lesz, mint egy egyszerű út, ez egy 5G-s autópálya lesz - jelentette ki a megnyitón Andy Millunzi projektigazgató. „A Moravai korridor egyben egy árvízvédelmi rendszer is, amely védi a 112 kilométer hosszú utat övező területeket.”

Remélem, hogy az átadón is jelen leszek - mondta a megnyitón Anthony Godfrey amerikai nagykövet. „Információs autópálya lesz, ami nagy előrelépés Szerbiának.”

Az utak kötik össze az embereket, ezért hamarosan mindenhol autópályán fogunk közlekedni Szerbiában - jelentette ki a megnyitón Aleksandar Vučić szerb elnök. „Ma, eltérően egyes előző időszakoktól, mi, kedves barátaim, belátjuk és megértjük, hogy van elég erőnk ahhoz, hogy változtassunk magunkon, megváltoztassuk magunkat, és hogy országunkat is megváltoztassuk, azért, mert nem akarjuk, hogy Szerbia romba dőljön, és hogy Szerbia eltűnjön. Mosolygós gyerekekkel teli Szerbiát szeretnénk, akik reménykednek jövőjükben, és nem akarjuk minden évben azokat a panaszokat hallani, hogy mindenki elmegy.”

Az építkezés 745 millió euróba kerül. A tervek szerint kevesebb mint négy év alatt fejezik be a Moravai korridort.

moravai korridor
Pojate
Preljina
autópálya
autópálya-építés
széles

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.