Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kiváló állapotban vannak a kapásnövények

2019-06-19
11:00
2019-06-19
17:07
Forrás
Pannon RTV
Az észak-bácskai szántóföldeken a napraforgó és a kukorica is szépen fejlődik. Folyamatban van a vegyszeres védekezés, most már szeptemberig csak az eget kémlelik majd a gazdák.

A szakemberek azt mondják, hogy a nagy mennyiségű csapadék és a sok napsütés hatására jó kondícióban van a napraforgó. A legtöbb helyen már a virágkezdemények is megjelentek. Most a legfontosabb a vegyszeres védekezés, főleg a gyomirtás. Amit a legtöbb gazda már elvégzett, akik pedig még nem, azok ezt a hét végéig megteszik.

Nemcsak a napraforgó, de a kukorica is nagyon szépen fejlődik, állítja Harmat Antal ludasi termelő: „Hasig ér, nem tudom most pontosan, hány levélben van, nagyon szépek, gyönyörűek. Megkapták az esőt és ugye a permetezés is megtörtént, most már le vannak ekézve, úgyhogy várjuk most már fentről, hogy mikor milyen idő lesz, hogy jég ne legyen.”
 

Amennyiben a nyár folyamán lesz elegendő napsütés és csapadék is, akkor szeptembertől szép napraforgó-, ezt követően pedig kiváló kukoricatermésre számíthatnak a gazdák.

Osztrogonác Simon, mezőgazdasággal megbízott tag, Városi Tanács, Szabadka: „Két-három héttel ezelőtt még arról beszéltünk, hogy minimum egy hónap lemaradásban van a kukorica és a napraforgó, most meg úgy nézem, ha továbbra is marad ez az időjárás, hogy csapadékos is, meg napsütéses is, még elképzelhető, hogy őszig behozzák ezt a lemaradást, amit a tavaszi rossz idő okozott.”

A szakember szerint az aratást ugyan hátráltatná, de a kapásnövények fejlődésének kimondottan kedvezne most a további csapadék.

kapásnövény
kukorica
napraforgó
Osztrogonác Simon

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.