Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Robert Vujkovic

Komoly céges együttműködés Magyarország és Szerbia között

2022.05.21
19:26
2022.05.21
20:19
Forrás
Pannon RTV
Magyar Levente az újvidéki mezőgazdasági vásár megnyitóját követően nyilatkozott a Pannon RTV-nek.

Az elmúlt időszakban Magyarország és Szerbia között komoly céges együttműködések alakultak ki, a mezőgazdaságban is – nyilatkozta Magyar Levente. Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettese hangsúlyozta, ebben rengeteget segít a gazdaságfejlesztési program. A politikus kitért más sikeres együttműködésekre is, amely mindkét ország javát szolgálja.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Elindítottunk egy programot, amelynek a keretében magyarországi cégek tudnak Szerbia bármely területén befektetni nagy támogatás mellett. Most ott tartunk, hogy 47 vállalat nyert a magyar államtól támogatást, hogy létrehozzon komoly befektetéseket Szerbiában, több mint ötvenmilliárd forint értékben. Ez nagyjából százötven-százhatvan millió eurót jelent, amely által magyarországi beruházások valósulnak meg Szerbia területén.”

Magyar Levente
Újvidéki Mezőgazdasági Vásár

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű