Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Korszerű nyomdacsarnokkal gazdagodott a Magyar Szó Lapkiadó Kft.

2023.05.31
16:18
2023.05.31
17:45
Forrás
Pannon RTV
Felépült a Magyar Szó Lapkiadó Kft. Forum nyomdájának új nyomdacsarnoka, ami a lapkiadó újvidéki székházában lévő nyomdagépek áttelepítését teszi lehetővé.

A Magyar Szó Lapkiadó Kft. 2017-ben másfél millió eurós anyaországi támogatásban részesült a nyomdaipari fejlesztésre, az MNT közreműködésével. Ebből az összegből 2019-ben az újvidéki székház felújítása, valamint 4 új nyomdagép vásárlása valósult meg. A nyomdacsarnokhoz szükséges építkezési engedélyek beszerzése után 2022-ben el is kezdődtek a csarnok kiépítési munkálatai, amik 6 hónap alatt a végéhez is értek, biztosítva a nyomda egységesítését.

Erdődi Edvina, megbízott igazgató, Magyar Szó Lapkiadó Kft.: „A nyomda egységesítése és a jobb munkakörülmények megteremtése vonzó lehet a fiatal munkatársak számára is, hiszen a nyomdaiparban dolgozók utánpótlására is kell gondolnunk, és meg kell teremtenünk azokat a lehetőségeket, hogy a nyomtatott sajtónak is legyen jövője.”

A júniusi hónap folyamán veszi kezdetét a székházban lévő nyomdagépek szétszerelése, átszállítása és üzembe helyezése az új részlegbe. Ez két fázisban valósul meg a termelés zökkenőmentes munkája érdekében. A nyomda kihelyezése új hatalmas terek felszabadulását fogja biztosítani a lapkiadó épületében, helyet képezve többek között magyar nyelvű óvoda, közösségi terek, valamint egy nyomda múzeum kialakítására.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Abban az épületben egy bölcsőde, illetve egy óvoda fog létrejönni amely a Vackornak lesz a kihelyezett tagozata. Másrészről létrejön egy nyomdamúzeum amelyik emléket fog állítani a nyomdászati tevékenységnek amelyek a Magyar Szót jellemezte évtizedekre visszamenőleg és ma is az egyik fontos tevékenységi területe.”

Ennek a fejlesztéseknek a keretein belül a Forum Könyvkiadó más forrásokból, önálló szervezésben egy kávézó-könyvesboltot szeretne létrehozni az újvidéki székház épületében.

Magyar Szó Lapkiadó Kft.
Pásztor István
Újvidék

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.